Тука сказав, коли Путін може загострити війну проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Тука сказав, коли Путін може загострити війну проти України

Тука сказав, коли Путін може загострити війну проти України
Джерело:  Сьогодні

Керівництво Росії не полишає плани захоплень нових територій України і лише чекає для цього слушної нагоди. У цьому переконаний заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Сегодня».

На думку чиновника, наявність великої кількості російських військових та техніки поблизу кордону з Україною свідчить про те, що Кремль не відкидає можливість чергової агресії. Георгій Тука вважає, що Росія вичікує зручний момент і шукає лише вагому причину – наприклад, звернення керівництва якогось українського регіону про входження до складу РФ.

«Якщо оцінити кількість військ Російської Федерації, зосереджених на кордоні України, то припускати готовність до військового загострення – можна. Може таке статися чи ні? Так, ймовірність такого сценарію допустима, але він не буде відбуватися одномоментно», – сказав заступник міністра.

Тука вважає, що військовий наступ з боку Росії обов’язково буде супроводжуватися пропагандистською кампанією. Скоріше за все, це може відбутися під час або після парламентських виборів.

Нагадаємо, що чергове загострення україно-російських стосунків трапилося 26 квітня, коли Володимир Путін видав указ про спрощення процедури надання громадянства РФ жителям окупованих територій Донбасу. При цьому він не відкинув можливість того, що російські паспорти будуть видані всім бажаючих громадянам України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?