Туреччина готує відправку військ до Азербайджану через Карабах
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина готує відправку військ до Азербайджану через Карабах

Туреччина готує відправку військ до Азербайджану через Карабах
Джерело:  online.ua

Туреччина серйозно планує відправити до Азербайджану корпус військовослужбовців через ситуацію в Нагірному Карабасі. У парламенті країни вже зареєстрували відповідний документ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Anadolu.

За оприлюдненими даними, йдеться про президентський меморандум, який ґрунтується на дружніх відносинах Анкари та Азербайджану, який довгі роки бореться за відновлення своєї територіальної цілісності.

У меморандумі Реджепа Ердогана також говориться про атаки з вірменського боку, які передували азербайджанському наступу, що почався 27 вересня. Ця операція з деокупації районів Нагірного Карабаху мала надзвичайний успіх — підрозділи Баку звільнили від вірменського контролю кілька міст, безліч населених пунктів та вийшли на Степанакерт, адміністративний центр регіону.

Безпосередньо введення військ здійснюватиметься за поданим у парламент законопроєктом.

Нагадаємо, вже 10 листопада Вірменія та Азербайджан за посередництвом Росії підписали угоду про припинення вогню в зоні конфлікту. У наступні кілька тижнів азербайджанська сторона отримає контроль над кількома районами Карабаху, які тій передасть Єреван. Також триває процес розміщення кремлівських миротворців у регіоні.

Таким став підсумок жорстких боїв, які тривали між сторонами упродовж кількох тижнів.

Як повідомляв ONLINE.UA, Вірменія та Азербайджан почали обмін тілами загиблих у війні за Нагірний Карабах. Після першого дня обміну тілами загиблих офіційний Єреван розкрив страшну правду про втрати. У МОЗ Вірменії повідомили, що вже провели судмедекспертизу 2317 тіл загиблих військових, серед яких є непізнані люди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?