Туреччина хоче втрутитися у конфлікт за Карабах попри позицію Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина хоче втрутитися у конфлікт за Карабах попри позицію Путіна

Туреччина хоче втрутитися у конфлікт за Карабах попри позицію Путіна
Джерело:  online.ua

У турецькому уряді виступили з раптовою заявою про бажання приєднатися до врегулювання війни між Вірменією та Азербайджаном. Водночас російський уряд, який став причетним до підписання угоди між сторонами, спростував спільну з Анкарою миротворчу місію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу.

За його словами, турецька сторона зацікавлена в участі у контролі режиму припинення вогню, однак ці способи ще залишаються нібито не узгодженими.

"Весь процес контролю над перемир'ям будемо вести спільно, і далі ми будемо знаходитися поряд з Азербайджаном", - стверджує Чавушоглу.

У той сами день, 10 листопада, речник президента Росії Дмитро Пєсков оголосив, що в регіоні не будуть присутні турецькі миротворці — такого питання не було в обговоренні мирної угоди. Водночас подібних ідей не торкалися в окремих заявах лідери Азербайджану, Вірменії, Росії.

Азербайджанський президент Ільхам Алієв, як говориться у повідомленнях місцевих медіа, вже обговорив турецько-російський миротворчий центр для спостерігання за перемир'ям із Туреччиною. Утім, Кремль назвав діяльність такого центру, який перебуватиме в Азербайджані, питанням для окремого обговорення.

Нагадаємо, Єреван та Баку за посередництвом Москви підписали домовленість про припинення протистояння, за якою військові сили зберігають позиції, які вони мали станом на підписання. Також Вірменія повинна передати під контроль Азербайджану окремі території в Нагірному Карабасі.

Як повідомляв ONLINE.UA, вірменський прем’єр-міністр Нікол Пашинян проклав важкий шлях для підписання угоди з Азербайджаном, стверджують у Кремлі. Президентський речник Дмитро Пєсков заявив, наразі уряд республіки докладає значних зусиль для пояснення договору.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?