У Путіна раптово заговорили про "перемогу" в Нагірному Карабасі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна раптово заговорили про "перемогу" в Нагірному Карабасі

У Путіна раптово заговорили про "перемогу" в Нагірному Карабасі
Джерело:  online.ua

Вірменський прем'єр-міністр Нікол Пашинян проклав важкий шлях для підписання угоди з Азербайджаном, стверджують у Кремлі. Президентський речник Дмитро Пєсков заявив, наразі уряд республіки докладає значних зусиль для пояснення договору. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресконференцію представника Володимира Путіна.

За словами речника, про жодну "капітуляцію", якою назвали угоду в Баку, не йдеться у реальних документах.

"Ми не хотіли б їх оцінювати. Ми знаємо, що прем'єр-міністр (Пашинян) докладає неабияких зусиль, щоб пояснити суть і сенс цих домовленостей. Сподіваємося, що ці пояснення будуть належним чином сприйняті", - вважає Пєсков.

Він додав, що Москва вважає угоду буквально "перемогою двох народів" - вірменців та азербайджанців.

Тим часом сам Пашинян назвав договір важким рішенням, якого не було можливості вже уникати. Після офіційного оголошення в Єревані спалахнули протести, учасники яких звинуватили уряд у "здачі" Нагірного Карабаху азербайджанській стороні (хоча це де-юре її територія).

Азербайджан водночас виступив із заявою про "капітуляцію" Вірменії, оскільки Баку зберігає свої позиції станом на момент підписання, а згодом отримає контроль ще над трьома районами в Карабасі.

Яким чином це може бути перемогою одночасно двох сторін, у Кремлі не уточнили.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, вірменський уряд у ніч на 10 листопада узгодив мирні домовленості з Азербайджаном для завершення війни за Нагірний Карабах. Прем’єр-міністр країни Нікол Пашинян, який підписав документ, розкрив нарешті причини такого кроку. Перш за все він вказав на вичерпання військових ресурсів, якими володів Єреван.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?