Туреччина купує викрадене Росією українське вугілля — Reuters
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина купує викрадене Росією українське вугілля — Reuters

Туреччина купує викрадене Росією українське вугілля — Reuters
Джерело:  online.ua

Попри членство в НАТО, Туреччина купує видобуте у цьому році на окупованих Росією територіях України вугілля.

Джерело:  Reuters

Туреччина купує крадене українське вугілля 

Журналісти видання із посиланням на інформацію від російської митниці повідомляють, що з лютого по липень цього року до Туреччини надійшло 160 тис тонн вугіля з окупованих Росією територій Донецької та Луганської областей.

Зокрема, представники трьох виробничих підприємств, які вказані у митних документах, підтвердили журналістам видання, що цього року здійснювали поставки видобутого на окупованих територіях Луганської та Донецької областей вугілля до Туреччини.

Туреччина не стала вводити обмеження на торгівлю з Росією та ресурси і товари з окупованих українських територій.

Після початку злочинного вторгнення армії РФ в Україну офіційні представники Туреччини неодноразово заявляли про підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Анкара також відіграла важливу роль у підписанні "зернової угоди".

Відповідно до інформації від постачальника комерційних торгових даних, які опинились у наявності журналістів видання, за період з лютого по липень до Туреччини надходило вугілля від щонайменше 10 виробників.

Хто насправді купує крадене українське вугілля 

Статистичні дані вказують на те, що Туреччина стала ключовим напрямком експорту вугілля, видобутого на окупованих Росією територіях України.

За цей період 95% відобутого на окупованих територіях вугілля постачалось до Туреччини.

Продавці вугілля зареєстровані в Росії та на окупованих українських територіях, йдеться у базі даних російських компаній "Спарк".

За інформацією російської митниці, покупцями вкраденого Росією на окупованих територіях вугілля стали компанії, зареєстровані в в Гонконгу, ОАЕ та офшорних юрисдикціях, включаючи Беліз та Британські Віргінські острови.

У списку не було ні однієї турецької компанії.

Reuters не вдалося знайти контакти покупців та встановити, хто був кінцевим бенефіціаром.

Хоча дані про комерційну торгівлю не дають повної картини того, як експортувалося вугілля, вони показують, що частина вугілля йшла через південноросійське портове місто Ростов, а частина через чорноморський порт Новоросійськ, які мають залізничне сполучення з Донецьком і Луганськом.

Санкції США, запроваджені 21 лютого 2022 року, за три дні до вторгнення Росії в Україну забороняють імпорт або експорт США з так званих "ДНР" і ЛНР". Двома днями пізніше Європейський Союз оголосив про заходи, включаючи заборону на імпорт товарів з двох регіонів.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?