Туреччина не підтримує вступ Фінляндії та Швеції до НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина не підтримує вступ Фінляндії та Швеції до НАТО

Туреччина не підтримує вступ Фінляндії та Швеції до НАТО
Джерело:  online.ua

Туреччина уважно стежить за подіями щодо можливого членства Фінляндії та Швеції в НАТО, але не має позитивноїдумки з цього приводу, заявив президент країни Реджеп Тайіп Ердоган.

Джерело: Daily Sabah

Ердоган не підтримує вступ Швеції та Фінляндії до НАТО

Туреччина не буде позитивно вітати приєднання Фінляндії та Швеції до альянсу, сказав він, назвавши цю ініціативу помилкою.

У нас немає позитивної думки. Скандинавські країни - це як гостьовий будинок для терористичних організацій, - сказав Ердоган, вказуючи на те, що Туреччина може використати свій статус члена Альянсу, щоб накласти вето на дії щодо визнання дві країни.

Ердоган сказав, що колишні правителі Туреччини "зробили помилку", давши зелене світло на членство Греції в НАТО в 1952 році.

Ми, як Туреччина, не хочемо зробити другу помилку в цьому питанні, - сказав він.

Нагадаємо, що 12 травня президент Фінляндії Саулі Нііністьо та прем’єр-міністр Санна Марін офіційно оголосили про свою підтримку вступу країни до НАТО.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг сказав, що вступ Фінляндії до Альянсу пройде швидко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?