Туреччина не висувала умов щодо повернення командирів оборони Маріуполя — посол
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина не висувала умов щодо повернення командирів оборони Маріуполя — посол

Туреччина не висувала умов щодо повернення командирів оборони Маріуполя — посол
Джерело:  online.ua

Туреччина не ставила Україні жодних умов з приводу звільнення командирів оборони Маріуполя. Про це повідомив посол України у Туреччині Василь Боднар.

Джерело: Радіо Свобода

Туреччина посилює свій вплив у світі

Посол України у Туреччині Василь Боднар сказав, що в Анкарі були зацікавлені поверненні командирів оборони Маріуполя, тому що таким чином Туреччина посилює свої позиції на міжнародній арені.

Насправді будь-яких умов, про які мені було б відомо, щодо повернення наших військовослужбовців, не було висунуто. Навпаки, це якраз особливість цієї позиції турецької сторони як медіатора, яка надає так звані добрі послуги для того, щоб сам процес тривав. Її роль, звичайно, у цьому процесі також важлива. Оскільки піднімаються її рейтинги. Давайте не рахувати, що це тільки добрий жест в сторону України. Але це також посилення позицій Туреччини в комунікації з російською стороною.

Боднар зазначив, що переговори щодо повернення командирів відбувалися протягом кількох місяців, до процесу долучили «увесь дипломатичний авангард».

Підготовча робота тривала впродовж декількох місяців. Президент вів переговори з президентом Ердоганом не тільки під час візиту, але й попередньо було декілька телефонних дзвінків, були контакти, звичайно, там, де тільки можна було знайти такі контакти, - сказав посол.

Туреччина повернула оборонців Маріуполя

Нагадаємо, що 8 липня стало відомо про повернення з Туреччини українських командирів, які керували обороною Маріуполя та Азовсталі, де вони перебували після російського полону.

Повертаємося додому з Туреччини й повертаємо додому наших героїв. Українські воїни Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко, Денис Шлега нарешті будуть із рідними, - повідомив Зеленський.

  • Денис Прокопенко "Редіс" — командир "Азову";

  • Сергій Волинський "Волина" — в.о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти;

  • Святослав Паламар "Калина" — заступник командира "Азову";

  • Олег Хоменко — майор Національної гвардії України;

  • Денис Шлега — полковник Національної гвардії України.

У Кремлі назвали це «порушенням домовленостей щодо обміну полоненими».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?