Україна повернула з російського полону 43 військових, двох цивільних та двох дітей
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна повернула з російського полону 43 військових, двох цивільних та двох дітей

Україна повернула з російського полону 43 військових, двох цивільних та двох дітей
Джерело:  online.ua

6 липня з Україна повернула з російського полону 43 військових ЗСУ, Нацгвардії, Держприкордонслужби, двох цивільних та двох дітей.

Джерело: КШППВ

Україна повернула з полону військових та цивільних

У Координаційному штабі повідомили, що сьогодні звільнено 43 військовослужбовці та двоє цивільних.

Середни них представників ЗСУ – 28 (серед них тероборони –10), Нацгвардії – 10, прикордонників – 4, військових моряків – 1.

 У Штабі зазначили, що більшість визволених з російського полону – рядові та сержанти, двоє – офіцери. Вони захищали Україну в Маріуполі, на донецькому, запорізькому, харківському та херсонському напрямках.

Також Коордштабу вдалося повернути додому двох Оборонців, які мали статус зниклих безвісти. Двоє повернутих цивільних – працівник заводу «Азовсталь» та активіст з Хресона.

Деякі з українських військових мають важкі бойові поранення, травми, отримані у полоні.

Після звільнення на них чекає програма лікування, реабілітації та реінтеграції, а відразу після обміну всі повернуті з ворожої неволі отримують набір найнеобхідніших речей та засоби для зв’язку з рідними.

 

Фото: t.me/Koord_shtab

Україна повернула з російського полону двох дітей 

У взаємодії з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Дмитром Лубінцем також до України вдалося повернути двох незаконно вивезених дітей - 6-річного Рената та 10-річну Варвару.

Їхня мати – бойовий медик – була звільнена з полону країни-агресорки у жовтні минулого року.

Вони з чоловіком давно чекали на повернення своїх дітей, яких Росія незаконно депортувала, намагаючись приховати викрадення, - зазначили в ОПУ.

 Фото: t.me/Koord_shtab

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?