Україна повернула додому 45 захисників та захисниць "Азовсталі"
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна повернула додому 45 захисників та захисниць "Азовсталі"

Україна повернула додому 45 захисників та захисниць "Азовсталі"
Джерело:  online.ua

6 травня владі України вдалося повернути з російського полону 45 наших захисників та захисниць, які боронили "Азовсталь".

Джерело: Андрій Єрмак

З полону вдалося повернути ще 45 українських воїнів

Чудові новини у цей сонячний день. Ми повертаємо додому 45 наших людей. Це 42 захисники та троє захисниць «Азовсталі». Всі вони - нацгвардійці з підрозділу, створеному 9 років тому на азовських берегах. 35 рядових і сержантів, 10 офіцерів. Серед них є воїни, які одружилися під час оборони Маріуполя, на «Азовсталі», - йдеться в повідомленні.

Фото - telegram.org

Окрім того, також вдалося звільнити українського бійця, який до широкомасштабного вторгнення був у полоні росіян протягом 2,5 років, куди потрапив під час Широкинської операції.

Згодом він був звільнений з полону і одразу повернувся в підрозділ. Повторно потрапив у полон на «Азовсталі» і сьогодні повертається додому.

Фото - telegram.org

Українці - наша найбільша цінність. Продовжуємо виконання завдання Президента Володимира Зеленського «звільнити всіх наших людей» разом з Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими. Слава українським героям! Ми щасливі, що ви вдома!

Фото - telegram.org

Україна та РФ близькі до обміну у форматі "всіх на всіх"

Очільник ГУР МО Кирило Буданов розповів про переговори щодо обміну військовополоненими у форматі “всіх на всіх”.

За його словами, станом на зараз більш ніж 2200 людей звільнено з полону.

Так, ми в принципі наближаємося до цього. Давайте, знову ж таки, подивимося в цифри. Станом на зараз вже обміняно більш ніж 2200 людей. Це безпрецедентний випадок у світовій історії. Ніхто такого не вів. Усі обміни йдуть після завершення бойових дій і ніяк не під час, – зазначив Буданов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?