В Координаційному штабі пояснили механізм обміну всіх військовополонених
Категорія
Україна
Дата публікації

В Координаційному штабі пояснили механізм обміну всіх військовополонених

В Координаційному штабі пояснили механізм обміну всіх військовополонених
Джерело:  online.ua

Представники Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими зазначили, що у разі згоди України та Росії провести обмін полоненими за схемою "всіх на всіх" це займе не один день.

Джерело: Координаційний штаб в Telegram

Що відомо про перспективи обміну всіх на всіх

Представники Координаційного штабу зазначили, що була проведена зустріч із рідними та близькими полонених росіянами українських військових з 210 окремого батальйону.

На питання родичів відповідали представники Коордштабу та Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Співробітники МКЧХ нагадали, що офіційні підтвердження полону надходять від Міноборони РФ до центрального офісу організації в Женеві. А звідти - до Національного інформаційного бюро України.

НІБ може видати відповідний документ про підтвердження полону, коли воно зроблено Міноборони РФ. Але будь-яка неофіційна інформація про полон теж корисна для нашої роботи, - пояснила представниця Червоного Хреста.

Представники України керуються отриманою інформацією під час переговорів щодо обміну полоненими.

Чи можна повернути в Україну всіх полонених

При цьому родичі військових бояться, що під час можливого обміну "всіх на всіх" повернути додому зможуть лише тих, кого офіційно підтвердив МКЧХ, а непідтверджені залишаться в полоні.

Ризики справді є. Ми їх усі враховуємо. Усі кроки будуть зваженими та усвідомленими. Якщо вдасться домовитися про обмін "всіх на всіх", він, очевидно, відбудеться поетапно, а не в один день, - зазначає один з представників Координаційного штабу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?