Україна повернула додому учасника героїчної місії ГУР з евакуації поранених з Азовсталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна повернула додому учасника героїчної місії ГУР з евакуації поранених з Азовсталі

Україна повернула додому учасника героїчної місії ГУР з евакуації поранених з Азовсталі
Джерело:  online.ua

За результатами обміну полоненими між Україною та Росією, який відбувся 6 травня, додому з російського полону повернули одного з учасників героїчної місії ГУР з евакуації поранених бійців на "Азовсталі".

Джерело: Telegram Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими

Що відомо про повернених з російського полону українців 

Зазначається, що гелікоптер, який мав евакуювати українських поранених бійців з Азовсталі, був збитий росіянами, але чоловіку вдалось вижити.

Окупанти взяли його в полон і погрожували судом.

Наразі звільнений військовослужбовець зможе пройти лікування та курс реабілітації.

З полону також повернули чоловіка та жінку, які побрались під час перебування на "Азовсталі" і медика, який до цього вже потрапляв в полон до росіян під час проведення  Широкинської операції у 2015 році.

Тоді він пробув у полоні понад два роки, а після звільнення знову пішов служити. Повторно потрапив у полон захищаючи Маріуполь та "Азовсталь" від загарбників, - розповідають представники Координаційного штабу.

Дихає повітрям волі також ветеран афганської війни, 56-річний головний сержант, який отримав поранення на Майдані, пройшов АТО, ООС та відбивав повномасштабну агресію рашистського ворога.

Що відомо про стан звільнених з російського полону українців 

Зазначається, що чимало зі звільнених 6 травня 2023 року військовослужбовців мають поранення та серйозні проблеми зі здоров'ям.

За захист власної землі ворог намагався провести над частиною захисників судилища. У порушення всіх вимог міжнародного гуманітарного права українським військовим загрожували тривалі терміни ув'язнення.

Вдома їм нададуть всю необхідну допомогу, вони пройдуть реабілітацію та отримають усі соціальні виплати та відповідне грошове забезпечення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?