Туреччина почала частково платити за російський газ в рублях
Категорія
Економіка
Дата публікації

Туреччина почала частково платити за російський газ в рублях

Туреччина почала частково платити за російський газ в рублях
Джерело:  online.ua

Міністр енергетики Туреччини Фатіх Донмез заявив, що Туреччина почала платити за частину природного газу з Росії в рублях.

Джерело: Reuters

Туреччина заплатила за газ за РФ рублями

Донмез сказав, що в найближчі місяці частка розрахунків у рублях в торгівлі енергоносіями з Росією збільшиться.

Росія все частіше просить покупців газу й нафти платити в рублях, щоб допомогти зміцнити свою валюту. Більшість міжнародних енергетичних угод розраховуються в доларах США або євро.

У вересні Анкара і Москва домовилися почати рублеві розрахунки за поставки природного газу.

Відповідаючи на запитання про пропозицію президента Росії Володимира Путіна щодо газового хабу в Туреччині, Донмез сказав, що Анкара складе дорожню карту до кінця цього року і може провести конференцію для постачальників і покупців.

Ми могли б організувати міжнародну газову конференцію, можливо, у січні чи лютому, щоб зібрати разом постачальників газу та країни-імпортери, щоб вислухати їхню думку, ми будемо діяти відповідно до цього, — сказав Донмез.

Минулого місяця Путін запропонував Туреччину як базу для поставок газу в якості альтернативного маршруту після того, як газопроводи Nord Stream по дну Балтійського моря були пошкоджені вибухами.

Президент Туреччини Таїп Ердоган заявив, що погоджується з цією ідеєю.

Європейський Союз, який раніше покладався на Росію для забезпечення приблизно 40% своїх потреб у газі, прагне відмовитися від російської енергії після вторгнення РФ в Україну.

Раніше російський Газпром заявляв, що рублями за газ буде розплачуватися Китай.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?