Туреччина пропонує провести переговори щодо ОРДЛО в Стамбулі
Категорія
Політика
Дата публікації

Туреччина пропонує провести переговори щодо ОРДЛО в Стамбулі

Туреччина пропонує провести переговори щодо ОРДЛО в Стамбулі
Джерело:  online.ua

Туреччина запропонувала Стамбул як можливе місце для проведення зустрічей Тристоронньої контактної групи.

Джерело: пресслужба Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ)

Засідання ТКГ пропонується проводити в Стамбулі

Спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі посол Мікко Кіннунен заявив, що особисті зустрічі підвищать якість та конфіденційність дискусій.

У відповідь на запит голови ОБСЄ Туреччина попередньо запропонувала Стамбул як потенційне місце для проведення зустрічей ТКГ за умови консенсусу. За це я висловлюю свою вдячність Туреччині. Я поінформував учасників дискусій про можливість повернутися до особистих зустрічей. Я переконаний, що особисті зустрічі підвищать якість та конфіденційність наших обговорень, - заявив посол ОБСЄ.

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вже запрошував президентів України та Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна зустрітися у Туреччині.

Росія ж заявила, що зустрічатися у Стамбулі їм не зручно.

У свою чергу, представник Росії, не чекаючи турецьких гарантій, заявив, що росіянам "Стамбул логістично не зручний...", їм "переважніше Мінськ", або навіть "міста РФ або України, наприклад, Москва, Донецьк або Луганськ, - додав представник окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) у складі української делегації під час останнього засідання ТКГ.

Реджеп Тайіп Ердоган (фото — Flickr.com)

Ердоган запросив Зеленського та Путіна на переговори

За словами представника Ердогана Ібрагіма Калина, він запросив лідерів України та РФ до Туреччини, щоб ті обсудили конфлікт у відносинах двох держав та шляхи його вирішення.

Туреччина готова виступити у будь-якій ролі для зниження напруженості між РФ та Україною. Президент Ердоган проводить переговори як з президентом РФ Володимиром Путіним, так і з президентом України Володимиром Зеленським. Насправді він навіть запросив їх обох приїхати до Туреччини, якщо вони хочуть зустрітися і розібратися у своїх проблемах та розбіжностях, — повідомив Калин.

Це вже не перший раз, коли президент Туреччини пропонує себе у ролі посередника на переговорах між Україною і РФ.

Калин також заявив, що Ердоган найближчим часом планує здійснити візит до України та зустрітись з Володимиром Зеленським.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?