Туреччина публічно відмовилася від російської вакцини проти коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина публічно відмовилася від російської вакцини проти коронавірусу

Туреччина публічно відмовилася від російської вакцини проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

У турецькому уряді невисоко оцінили безпекові показники російської вакцини проти коронавірусу. Міністерство охорони здоров'я країни не планує закуповувати препарат "Спутнік V" для боротьби з епідемією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Haber Turk.

За словами міністра Фахреттіна Коджи, російська вакцина не відповідає лабораторним стандартам.

"Проблема російської вакцини полягає в тому, що вона не відповідає вимогам належної лабораторної практики (GLP). У нашій країні ця вакцина не зможе отримати ліцензію", - наголосили в міністерстві.

Раніше повідомлялося, що особисто президент Реджеп Ердоган тримає контакт із Росією та Китаєм щодо придбання вакцини проти коронавірусу, сторони обговорювали можливості для цього.

Водночас із цим політик оголосив, що турецькі фахівці працюють над створенням власного препарату, що зробить непотрібним імпорт закордонних медикаментів.

Нагадаємо, російську вакцину випустили на догану Кремля з ігноруванням світових принципів перевірки препаратів. Розробники разом з посадовцями вирішили фактично не проводити третій етап випробувань, вакцину оперативно зареєстрували та вже у грудні почалася вакцинація.

У Великій Британії також почалася вакцинація, однак за допомогою препарату Pfizer, який пройшов необхідні ступені перевірки. Саме цей проєкт вважається найбільш перспективним у світі.

Як повідомляв ONLINE.UA, незабаром у багатьох країнах світу почнеться масова вакцинація проти коронавірусу COVID-19 первинної ланки. Американські вчені вважають, серед перших пацієнтів мають бути люди, хворі на діабет 1-го та 2-го типів.

На думку представників Медичного центру Університету Вандербілта, люди з відповідними захворюваннями мають у три рази вищий ризик госпіталізації після ураження COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?