Вчені США назвали реальний пріоритет у вакцинації проти коронавірусу
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені США назвали реальний пріоритет у вакцинації проти коронавірусу

Вчені США назвали реальний пріоритет у вакцинації проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Незабаром у багатьох країнах світу почнеться масова вакцинація проти коронавірусу COVID-19 первинної ланки. Американські вчені вважають, серед перших пацієнтів мають бути люди, хворі на діабет 1-го та 2-го типів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Medscape.

На думку представників Медичного центру Університету Вандербілта, люди з відповідними захворюваннями мають у три рази вищий ризик госпіталізації після ураження COVID-19.

Саме через настільки важкий перебіг хвороби хворі на діабет повинні першими отримувати вакцину. Свою працю експерти назвали першою за питанням проспективної оцінки стаціонарних та амбулаторних пацієнтів.

Наразі представники Центри з контролю й профілактичних захворювань різно оцінюють цукровий діабет з точки зору супутніх хвороб, які підвищують ризики для людини у разі ураження коронавірусом. Автори дослідження вважають, "обидва типи діабету потрібно поставити в один ряд" через трикратне збільшення ризику потрапити до лікарні.

"Ґрунтуючись на початкових прес-релізах компаній Pfizer і Moderna, я оптимістично налаштований щодо того, що ці вакцини можуть знизити підвищену захворюваність і смертність від COVID-19, з якими стикаються пацієнти з діабетом", - цитує видання автора дослідження, доктора медицини Джастіна Грегорі.

Поки що єдиною країною, яка почала масову вакцинацію через COVID-19 стала Велика Британія.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники Всесвітньої організації охорони здоров’я звернулися до всього світу на тлі початку першої кампанії з вакцинації проти COVID-19. Структура закликала держави не допустити масового примусового щеплення. За словами директорки відділу з імунізації Кейт О’Брайан, примусова вакцинація неприпустима.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?