Туреччина відправляє війська до Азербайджану для контролю над Карабахом
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина відправляє війська до Азербайджану для контролю над Карабахом

Туреччина відправляє війська до Азербайджану для контролю над Карабахом
Джерело:  online.ua

Депутати турецького парламенту підтримали нову ініціативу президента Реджепа Ердогана щодо конфлікту за Нагірний Карабах. Йдеться про відправку військового контингенту в рамках процесу врегулювання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Sabah.

За оприлюдненими даними, військовослужбовці підтримуватимуть миротворчу місію в Карабасі, вони знаходитимуться у миротворчому центрі упродовж року.

Рішенню передували домовленості Москви та Анкари стосовно спільного моніторингу в зоні конфлікту між Вірменією та Азербайджаном.

Наразі невідомо нічого про чисельність військового контингенту, це питання вирішуватиме безпосередньо адміністрація президента Ердогана.

Нагадаємо, домовленості Баку та Єревана за посередництвом Кремля передбачають розгортання в Нагірному Карабасі миротворчого корпусу російської армії, його розміри майже сягатимуть майже 2 тисяч військовослужбовців.

Упродовж минулого тижня, з моменту підписання угоди 10 листопада, командування Москви перекидувало підрозділи та озброєння. Зокрема, існує інформація про транспортування танків та РСЗВ "Град", їх оприлюднили іноземні медіа.

Згідно з домовленостями, азербайджанська сторона зберігає свої нові позиції за підсумками боїв. Водночас вірменська влада передасть опонентові контроль ще над кількома районами регіону.

Миротворча місія перш за все контролюватиме Лачинський коридор — вузький шлях між Вірменією та Степанакертом, адміністративним центром регіону. Територію навколо повинен отримати Азербайджан.

Як повідомляв ONLINE.UA, у вірменському уряді виступили з новим планом щодо врегулювання в Нагірному Карабасі. Прем’єр-міністр країни Нікол Пашинян оголосив, що Єреван підтримує ідею переговорів щодо майбутнього статусу регіону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?