Вірменія виступила з новим невідкладним планом щодо Нагірного Карабаху
Категорія
Світ
Дата публікації

Вірменія виступила з новим невідкладним планом щодо Нагірного Карабаху

Вірменія виступила з новим невідкладним планом щодо Нагірного Карабаху
Джерело:  online.ua

У вірменському уряді виступили з новим планом щодо врегулювання в Нагірному Карабасі. Прем'єр-міністр країни Нікол Пашинян оголосив, що Єреван підтримує ідею переговорів щодо майбутнього статусу регіону. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву політика у Facebook.

За його словами, йдеться також про "дорожню карту" з 15 пунктів.

"Головним відповідальним за ситуацію, що склалася у війні, невдачах, післявоєнної ситуації є я. Однак я також є головним відповідальним за подолання цієї ситуації та встановлення стабільності й безпеки в країні", - оголосив Пашинян.

Серед запропонованих його урядом пунктів є такі:

  • переговори щодо статусу Карабаху на платформі Мінської групи ОБСЄ;

  • повернення мешканців регіону та відновлення зруйнованої інфраструктури;

  • соціальні гарантії родинам загиблих та поранених під час боїв військовослужбовців;реформа збройних сил Вірменії.

Також план торкається реформування виборчого кодексу, подолання пандемії коронавірусу COVID-19, відновлення економіки.

Пашинян наголосив, реалізація усіх пунктів повинна тривати наступні пів року, після яких прем'єр звітує про виконання завдань.

Нагадаємо, у ніч на 10 листопада сторони протистояння у Нагірному Карабасі за посередництвом Росії підписали договір про припинення вогню Вірменія зобов'язана передати Азербайджану низку територій, а війська останнього зберігають здобуті позиції.

Як повідомляв ONLINE.UA, завершення поновленої війни за Нагірний Карабах стало початком  потужної політичної кризи у Вірменії. Вже 17 листопада президент країни Армен Саркісян виступив із закликом до позачергових виборів та перезавантаження уряду, зокрема й звільнення Нікола Пашиняна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?