Туреччина заблокувала план НАТО з оборони Балтики від Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина заблокувала план НАТО з оборони Балтики від Росії

Туреччина заблокувала план НАТО з оборони Балтики від Росії
Джерело:  online.ua

Турецькі представники у НАТО відмовилися підтримати план оборони Польщі та балтійських країн. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Polandin.

Офіційна Анкара прийняла таке рішення через "недостатність" політичної підтримки з боку Альянсу у питанні з курдськими формуваннями у Сирії. Зокрема, вона вимагала визнання цих угрупувань терористичними.

НАТО потрібно узгодження 29 країн для підтвердження плану оборони згаданого регіону у разі російської агресії. Незгода з ним Туреччини означає затримку у посиленні східного флангу блоку.

"Туреччина бере східну Європу у заручники, блокуючи підтвердження військового планування, доки їй не нададуть поступок", - стверджує дипломатичне джерело.

Нагадаємо, турецьке командування восени провело військову операцію на півночі Сирії. Офіційно вона була спрямована на захист кордону, але фактично Анкара намагалася позбутися курдської "проблеми" на території сусідньої держави.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно турецький лідер Реджеп Ердоган виступив з жорсткою заявою на адресу Євросоюзу. Він стверджує, що країна відкриє доступ до європейських територій мільйонам біженців з САР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?