Туреччина заявила про успішні переговори з Кремлем щодо розблокування українських портів
Категорія
Політика
Дата публікації

Туреччина заявила про успішні переговори з Кремлем щодо розблокування українських портів

Туреччина заявила про успішні переговори з Кремлем щодо розблокування українських портів
Джерело:  online.ua

Представники Туреччини заявили про успішні переговори з кремлівськими дипломатами щодо розблокування українських портів та вивозу зерна.

Джерело:   Anadolu

Туреччина намагається домовитись з Кремлем про розблокування українських портів 

Зазначається, що до Росії вирушила військова делегація Міноборони Туреччини, щоб обговорити питання щодо розблокування експорту українського зерна.

За інформацією журналістів видання, зустрічі військових делегацій на чолі з турецьким і російським генералами, призначеними в рамках "дипломатії червоної лінії" в Москві, "пройшли в конструктивній і дуже позитивній атмосфері".

Після переговорів, як інформують ЗМІ, із заблокованого росіянами Маріуполя вийшло перше іноземне судно під так званим "російським гуманітарним коридором". Мова йде турецький корабель "Азов Конкорд", яке вийшло під мальтійським прапором.

Як підсумовують у виданні, Туреччина помітила у переговорах з РФ "певний консенсус" щодо майбутніх чотиристоронніх переговорів, але нібито для початку Анкара проведе окремі зустрічі з Україною та ООН щодо цього питання.

Між тим, згідно із звітом, складеним представниками різних інститутів ЄС, розв'язана Кремлем війна проти України загрожує світу масовим голодом і новими хвилями міграційної кризи.

Фото - depositphotos.com

Журналісти видання  El País повідомляють, що наслідки війни в Україні ведуть до зростаючого ризику "катастрофічного масового голоду" в державах Північної Африки, який може призвести до "нових хвиль соціального протесту, внутрішнього переміщення та міграції до сусідніх регіонів і, можливо, до ЄС.

При цьому, у звіті вказано, що Іспанія та Італія можуть опинитися "на передовій" у разі міграційної кризи.

Так, у Брюсселі це пов'язують із блокуванням Росією українського зерна в портах та зростанням цін на енергоносії, якими шантажує РФ весь світ.

Нестача зерна та інших основних сільськогосподарських продуктів разом зі зростанням цін на основні товари та продукти харчування призвести до серйозних економічних та соціальних криз, - зазначається у звіті європейських аналітиків.

Вказано, що ЄС має намір зосередити свою допомогу на державах, які найбільше постраждали через наслідки війни Росії проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?