Туреччина знову шантажує НАТО вимогами - подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина знову шантажує НАТО вимогами - подробиці

Туреччина знову шантажує НАТО вимогами - подробиці

Турецький міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу стверджує, що Анкара не планує жодних поступок для НАТО у питанні про план оборони балтійських країн. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За його словами, Туреччина все ж наполягає на виконанні своїх вимог для узгодження стратегії.

"Твердження про поступки Туреччини щодо планів НАТО не відповідають дійсності", - підкреслив топ-дипломат.

Чавушоглу додав, план Альянсу щодо захисту Балтії не оприлюднять до того, як НАТО представить план "захисту Туреччини від загроз". Цими загрозами стали курдські загони, визнані в країні терористичними угрупуваннями.

Для узгодження плану щодо балтійських держав на зустрічі лідерів НАТО у Лондоні знадобилися спеціальні переговори з офіційною Анкарою. Втім, наразі остаточне узгодження спростовано.

Як повідомляв ONLINE.UA, уперше відповідні й гучні вимоги оголосив турецький президент Реджеп Таїп Ердоган. Він вважає, країни-союзниці повинні разом з його урядом визнати YPG та суміжні угрупування терористами. Лише після цього турецька сторона буде нібито готова обговорювати згаданий оборонний проєкт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?