Туреччина звинуватила Асада в газовій атаці і назвала хімічну зброю
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина звинуватила Асада в газовій атаці і назвала хімічну зброю

Туреччина звинуватила Асада в газовій атаці і назвала хімічну зброю

У Туреччині після проведених розтинів ряду жертв газової атаки в сирійській провінції Ідліб 4 квітня назвали речовину, через яку сталося масове отруєння людей.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AFP.
Читайте також: Трамп задумався про операції проти сирійського друга Путіна
У міністерстві охорони здоров'я Туреччини заявили, що під час атаки застосували газ зарин.
Розтин загиблих проводилося в провінції Адана на півдні Туреччини за участю експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я (WHO). Саме сюди після авіаційного нальоту, що стався в сирійській провінції Ідліб у вівторок, 4 квітня, доставили 32 постраждалих, троє з яких померли в лікарні.
При цьому міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг раніше в четвер підкреслив, що за даними турецьких експертів, хімічну зброю було застосовано армією Башара Асада.
Як повідомляв ONLINE.UA, за уточненими даними в місті Хан-Шейхун в провінції Ідліб в результаті отруєння невстановленою хімічною речовиною загинуло 76 людей, з них 27 дітей.
При цьому у Німеччині заявили, що Росія і Іран несуть відповідальність за здійснення хімічної атаки в сирійській провінції Ідліб, оскільки є союзниками президента Сирії Башара Асада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?