Туреччину сколихнув гучний скандал через лайк дипломата у Twitter
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччину сколихнув гучний скандал через лайк дипломата у Twitter

Туреччину сколихнув гучний скандал через лайк дипломата у Twitter
Джерело:  online.ua

Влада Туреччини викликала найстаршого дипломата США на знак протесту після того, як офіційний акаунт посольства США в Twitter "лайкнув" твіт, у якому сказано, що країна повинна готуватися до політичної ери без лідера "Націоналістичного руху", який бореться з хворобою.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "AP".

За словами представників Міністерства закордонних справ, повірений у справах США був викликаний 6 жовтня, попри заяву посольства, в якій сказано, що його аккаунт у Twitter уподобав "непов'язане повідомлення", і висловлені вибачення.

"Багато хто трактував твіт як припущення, що лідер націоналістів Девлет Бахчелі може незабаром померти. Твіт опубліковав журналіст, якого Туреччина звинувачує у приналежності до мережі, очолюваної проповідником Гюлленом. Анкара звинувачує його у спробі державного перевороту 2016 року", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити,що твіт викликав гнів з боку керівної партії президента Реджепа Таїпа Ердогана, як і з боку партії Бахчелі - вони є союзниками.

Як повідомляє ONLINE.UA, раніше  Володимир Зеленський запросив президента Туреччини  Реджепа Таїпа Ердогана відновлювати інфраструктуру на Сході України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?