Турецьке торговельне судно підірвалося на міні в Чорному морі — Reuters
Категорія
Світ
Дата публікації

Турецьке торговельне судно підірвалося на міні в Чорному морі — Reuters

Корабель
Джерело:  Reuters

Торговельне судно під прапором Туреччини натрапило на міну у Чорному морі біля узбережжя Румунії та зазнало незначних пошкоджень.

У Чорному морі судно натрапило на міну

Британська морська охоронна компанія Ambrey, посилаючись на отриману інформацію, заявила, що корабель натрапив на морську міні в 11 морських милях на північ від Суліни в Румунії, біля входу в Сулінський канал.

Повідомляється, що на судні стався вибух приблизно о 09:20. Судно кинуло якір на короткий проміжок часу, щоб оцінити збитки, - повідомила Ambrey.

Через кілька годин судно відновило плавання. Жертв чи постраждалих немає.

Джерело в українському уряді підтвердило, що судно натрапило на міну, додавши, що це, «ймовірно, міна часів Другої світової війни або фугасні міни, які залишилися там минулого року», відмовившись від подальших коментарів.

Британська розвідка раніше повідомила, що РФ використовує морські міни для атак на цивільні судна в Чорному морі, в тому числі шляхом встановлення їх на підходах до українських портів.

Туреччина підтвердила вибух

Турецьке управління мореплавства підтвердило, що 6 жовтня за 15-20 м позаду судна Kafkametler, яке проходило біля узбережжя Румунії, "стався вибух".

Судно продовжило рух до Ізмаїла, не зазнавши ушкоджень.

У Туреччині додали, що не було жодних доказів того, що вибух був викликаний міною.

Стамбульський оператор судна Kafkametler Maritime повідомив, що судно зараз прямує до порту Ізмаїл, і через затори в каналі Дунаю воно рухається повільніше. У компанії додали, що екіпаж у безпеці, а судно не потребує обслуговування.

Капітан судна в окремій заяві зазначив, що, незважаючи на те, що причина вибуху не ясна, вибух, імовірно, стався через міну в Чорному морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?