Туроператори розповіли про зміну туристичних уподобань українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Туроператори розповіли про зміну туристичних уподобань українців

Туроператори розповіли про зміну туристичних уподобань українців
Джерело:  NV

Туристичні оператори фіксують зміну напрямків традиційного літнього відпочинку українців. Незважаючи на те, що зростання закордонних подорожей протягом сезону літніх відпусток прогнозується на рівні, не меншому ніж +30%, у порівнянні з минулим роком, популярність деяких країн суттєво знизилась. Насамперед це стосується Туреччини, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Новое время».

Як стверджує директор турагенції «Поїхали з нами» Олег Кулик, кількість охочих поїхати в Єгипет і країни ЄС – Іспанію, Італію та Грецію суттєво зросла. В той же час потік українців до Туреччини скорочується. Причина в цінах. Якщо середня вартість туристичної путівки на двох до Єгипту зараз становить 26 000 грн, то до Туреччини – 37 000 грн.

Туроператори вважають, що цього літа у відпустку за кордон поїдуть приблизно 1,6 млн громадян України. Якщо врахувати середню вартість відпочинку в розмірі 600 доларів з людини на тиждень, то за літо українці витратять за кордоном не менше 1 мільярда доларів. Це на 25-30% більше, ніж за аналогічний період 2018 минулого року.

«Сезон почався добре і всі наші чартери заповнені», – заяввив директор туроператора Join UP! Дмитро Сєроухов.

Ще одна особливість цього туристичного сезону – стрімке зростання кількості раннього бронювання путівок. Під час раннього бронювання вартість відпочинку нижча приблизно на 30%, також є можливість забронювати будь-який готель і оплатити тур частинами. У липні та серпні обрати кращий номер значно важче – багато готелів вже заповнені.

Падіння популярності Туреччини пояснюється тим, що місцеві готелі та туроператори цього року перейшли на розрахунок у доларах та євро. Минулого сезону, коли ліра знецінилась, відпочинок у Туреччині був найвигіднішим із розрахунку ціни та якості. Тепер ціни зросли на 20%. Тому українці замість Анталії та Кемера все частіше обирають єгипетську Хургаду та Шарм-еш-Шейх.

«У Єгипті зараз можна забронювати тижневий тур на двох з проживанням у п’ятизірковому готелі за 1000 доларів. Аналогічний відпочинок у Туреччині обійдеться в 1200-1300 доларів на двох», – уточнює Олег Кулик.

Кількість турів до країн Європи (Іспанія, Італія, Греція) теж зросла на 15-20%. Але тут причина не в вартості, а в розширенні транспортної доступності. Українські прямі чартери почали літати на Сицилію і в Калабрію (південь Італії), куди раніше можна було дістатися лише з пересадками.

Нагадаємо, що не так давно соціологи дослідили, як часто читають українці та що це означає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?