Творців вакцини проти COVID-19 хочуть розмістити на євробанкнотах
Категорія
Світ
Дата публікації

Творців вакцини проти COVID-19 хочуть розмістити на євробанкнотах

Творців вакцини проти COVID-19 хочуть розмістити на євробанкнотах
Джерело:  online.ua

Німецький депутат Європейського парламенту пропонує розмістити портрети засновників фармацевтичної компанії BioNTech — Угура Шахіна та Озлем Тюреджі на європейських банкнотах.

Джерело: Welt

Розробників Pfizer хочуть розмістити на грошах ЄС

Угур Шахін і Озлем Тюречі врятували багато життів своєю вакциною. Євродепутат Моріц Кернер пропонує розмістити портрети пари на нових купюрах євро.

Важливі європейські особистості, такі як подружжя засновників Biontech Угур Шахін та Озлем Тюречі, мають бути надруковані на нових банкнотах євро. Їхня робота врятувала життя мільйонам європейців. Їхня життєва подорож – це вражаюча історія інтеграції, прогресу, підприємництва, наукової досконалості та потенціалу відкритого імміграційного суспільства, – каже Моріц Кернер, член парламенту ЄС від Вільної демократичної партії.

Підставою запиту є редизайн банкнот євро. З 1 січня 2001 року європейська готівка стала офіційною валютою в зоні євро. Того дня громадяни вперше тримали в руках нові купюри. Європейський центральний банк використовує 20-ту річницю банкнот і монет євро як можливість змінити дизайн банкнот.

Однак рішення про те, як мають виглядати нові банкноти, займе багато часу. Перш за все, соціологи по всій зоні євро мають опитувати громадян, аби знайти можливі теми зображень для банкнот. Потім консультативна група, яка складається з експертів з 19 країн, що користуються євро, має вибрати можливі теми.

Група включає переважно професорів, від археологів до фізиків. Рішення має бути ухвалено, ймовірно, у 2024 році. Тоді також має бути визначено, коли будуть випущені нові банкноти.

Розробники вакцини проти COVID-19

Засновники BioNTech Угур Шахін та Озлем Тюреджі походять з родини трудових мігрантів у Німеччині. Подружжя імунологів працювало у Майнці в університетській клініці, де заснували свою першу фірму, що розробляла препарати від раку, Ganymed Pharmaceuticals. Згодом вони її продали та разом з колегами заснували компанію BioNTech, яка спільно з американською компанією Pfizer, розробила вакцину від COVID-19 на основі технології матричної РНК (мРНК).

Вакцина Pfizer стала першим у світі сертифікованим препаратом від коронавірусу. Його ефективність від початкового вірусу становить 95%.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?