Twitter назавжди заблокував 100 акаунтів з пропагандою Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Twitter назавжди заблокував 100 акаунтів з пропагандою Росії

Twitter назавжди заблокував 100 акаунтів з пропагандою Росії
Джерело:  online.ua

Керівництво Twitter запустило масову кампанію по блокуванню пропаганди в соцмережі. У вічний бан вже відправили майже 400 акаунтів, пов'язаних з державними інформаційними операціями. Серед них 100 акаунтів, пов'язаних з урядом, держструктурами Росії та так званій "Ольгінській фабрикі тролів", які поширювали пропаганду, вигідну Кремлю. Про масову блокування російських акаунтів на Twitter повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт компанії.

"Наше перше розслідування виявило і видалило мережу з 69 підроблених аккаунтів, які можна надійно прив'язати до російських державних суб'єктів, які були пов'язані з російським урядом, в той час як інша частина мережі була зосереджена на підрив віри в альянс НАТО і його стабільність. В рамках нашого другого розслідування в цьому регіоні ми видалили 31 обліковий запис з двох мереж, які показують ознаки поєднання з Агентством інтернет-досліджень та суб'єктами, пов'язаними з урядом Росії. ВОни були націлені на підрив США і Європейського Союзу ", - повідомили в Twitter причину масової блокування акаунтів, пов'язаних з Росією.

Також Twitter назавжди заблокував 130 акаунтів, пов'язаних з Іраном і урядом Вірменії, який поширював образливу і неправдиву інформацію проти Азербайджану і створював фейковий акаунти нібито азербайджанських чиновників, видаючи себе за них.

Як відомо, після масових протестів у Вашингтоні і штурму Капітолію соцмережа Twitter назавжди заблокувала особистий аккаунт колишнього президента США Дональда Трампа, на який було підписано майже 90 млн осіб. Керівництво Twitter відправило Трампа в вічний бан, щоб знизити "ризики подальшого підбурювання до насильства" з боку діючого на той час глави Білого дому. Трамп спробував обійти блокування особового Twitter-аккаунта, але все ж змирився з цим рішенням і заявив про те, що не збирається повертатися в соцмережу, яка раптово стала для нього "нудною".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Twitter заблокував акаунт делегації Росії при ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?