Twitter заблокував акаунт делегації Росії при ОБСЄ
Категорія
Світ
Дата публікації

Twitter заблокував акаунт делегації Росії при ОБСЄ

Twitter заблокував акаунт делегації Росії при ОБСЄ
Джерело:  online.ua

Соцмережа Twitter заблокувала офіційний акаунт урядової делегації Росії на переговорах у Відні з питань військової безпеки і контролю над озброєннями. У влади РФ істерика. Зокрема, скандально відома речниця МЗС РФ Марія Захарова обурена рішенням керівництва соцмережі. Вона повідомила, що вже направила запит в Twitter і сподівається, що аккаунт урядової делегації при ОБСЄ заблокували через технічні проблеми. Глава російської делегації Костянтин Гаврилов назвав блокування офіційних акаунтів "явною цензурою". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на допис  Гаврилова в соцмережі.

"12 лютого TwitterSupport заблокував офіційний акаунт делегації Росії з питань військової безпеки і контролю над озброєннями. Які причини? Альтернативна позиція Росії щодо тенденцій нинішньої політико-військової ситуації в Європі, яка була озвучена на семінарі ОБСЄ з військових доктрин?" - написав він.

Нагадаємо, згаданий Гавриловим семінар ОБСЄ проводиться раз на п'ять років. У 2021 році його організували США - захід проходив в форматі відеозв'язку 9-10 лютого. Російська делегація вперше за 30 років відмовилася від участі в семінарі ОБСЄ. За словами Гаврилова, відомство РФ не дало згоди на участь через "обстановку на кордоні Росії".

Як відомо, Twitter не вперше призупиняє дію цього облікового запису російської делегації у Відні. Раніше аккаунт блокували через його підозрілу активність.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Twitter зробив "офіційним" статус аккаунта МЗС РФ в окупованому Криму. Користувачі мережі обурені підтримкою тероризму Twitter і вимагають зняти "галочку" з аккаунта - вони масово коментують ситуацію під хештегом #TwitterSupportsTerrorism і #CrimeaIsUkraine. Влада України закликала соцмережу негайно заблокувати обліковий запис профілю "МЗС РФ в Криму" і назвали його верифікацію неприпустимою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?