У 2020 році українцям підвищать пенсії: кому і на скільки
Категорія
Економіка
Дата публікації

У 2020 році українцям підвищать пенсії: кому і на скільки

У 2020 році українцям підвищать пенсії: кому і на скільки
Джерело:  online.ua

У березні 2020 року в Україні підвищать пенсії. Виплати зростуть за рахунок індексації, яка буде проведена автоматично. В середньому пенсії підвищаться на 12% - індексація пройде за формулою "50% інфляції + 50% зміни середньої зарплати за минулий рік", передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ПФУ.

Слід зазначити, що в грудні минулого року у всіх українських пенсіонерів розмір пенсії збільшився в більшу сторону в зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму - 1638 гривень. У 2020 році заплановано ще два підвищення - в липні і грудні до 1712 грн і 1769 грн відповідно.

У ПФУ додали, що автоматичний перерахунок пенсій також буде проведено працюючим пенсіонерам. Якщо ж людина вийшла на заслужений відпочинок у 2018 році, два роки працювала і ще жодного разу їй не проводили перерахунок пенсії, то їй потрібно звернутися із заявою до територіального відділення Пенсійного фонду - звернутися краще заздалегідь, до настання дати, з якої призначили пенсію.

"Таким чином, у 2020 році пенсії поступово будуть зростати для всіх категорій громадян", - підкреслили в ПФУ.

Однак потрібно зазначити, що разом з пенсіями в 2020 році також зросте мінімальний стаж, який необхідний для отримання виплат за віком - з 26 до 27 років. Також в цьому році закінчується "перехідний період" для жінок, коли вони могли вийти на пенсію раніше 60 років. "Пільговим періодом" в 2020 році ще зможуть скористатися ті жінки, які народилися в період з 1 жовтня 1960 року по 31 березня 1961 року - вони зможуть вийти на пенсію в 59,5 років. Але ті, хто народився після 1 квітня 1961 року, зможуть оформити пенсію тільки після досягнення 60-річного віку, тобто вже в 2021 році.

Додамо, раніше керівниця комітету Верховної ради з питань соціальної політики Галина Третьякова з фракції "Слуги народу" заявила, що питання підвищення пенсійного віку в Україні є неминучим, які б м'які варіанти не придумали. Однак робити це мають намір не відразу і поступово.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ПФУ повідомили приємну новину пенсіонерам. У Фонді відзвітували, що з 3 січня в Україні стартували виплати пенсій за поточний місяць.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?