У Apple знизилися продажі iPhone
Категорія
Технології
Дата публікації

У Apple знизилися продажі iPhone

У Apple знизилися продажі iPhone
Джерело:  BBC

У Apple повідомили, що у першому кварталі цього року компанія продала на 1% менше iPhone, ніж за такий же період торік - у світі купили 50,8 мільйонів смартфонів.

Про це повідомляє ONLINE.UA із посиланням на BBC.

Як повідомив генеральний директор компанії Тім Кук, у 2017 році Apple має випустити новий iPhone, тому споживачі очікують на нову модель. Падіння продажів смартфонів компенсувалося успіхом сервісів компанії, зокрема Apple Pay, iCloud та App store, які показали 18% зростання.

Читайте також: У Каліфорнії дозволили Apple тестувати безпілотні автомобілі: опубліковано відео

Загалом компанія повідомила, що її доходи зросли на 4,6% - трошки менше, ніж очікували аналітики. Пан Кук також відзначив, що зросли продажі годинників Apple Watch та навушників AirPods і Beats.

Також зазначається, що попри падіння кількості проданих iPhones, доходи від них виросли на 1% завдяки продажам більших і дорожчих iPhone 7 Plus (до $33,2 млрд).

Водночас аналітики GlobalData Retail зауважили, що продажі iPhone були на $7 млрд. менші, ніж за аналогічний період два роки тому. Частково в уповільненні винен Китай: доходи від продажів смартфона в цій країні упали на 14%. Пан Кук частково пояснив це коливаннями курсів.

Також уточняється, що із наближенням 10-ї річниці iPhone споживачі мають високі очікування щодо наступного пристрою.

Інвестори роблять ставку на те, що новий смартфон стане хітом, і якщо він виявиться просто черговим апгрейдом - це їх занепокоїть.

Як повідомляв ONLINE.UA, Apple розробила інноваційну систему, що дозволить заряджати нові iPhone через бездротову мережу Wi-Fi.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?