У Авакова оцінили показання білоруського силовика у справі Шеремета
Категорія
Політика
Дата публікації

У Авакова оцінили показання білоруського силовика у справі Шеремета

У Авакова оцінили показання білоруського силовика у справі Шеремета
Джерело:  online.ua

Слідчі Нацполіції провели бесіду з інформатором у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Вони отримали від особи додаткові факти, що дозволяють далі працювати над встановленням замовників трагічного інциденту 2016 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на представництво Міністерства внутрішніх справ.

За оприлюдненими даними, інформатор отримав статус свідка та належну охорону під час перебування в Україні.

"Під час допиту свідок надав слідчим інформацію, котра може суттєво пришвидшити процес встановлення замовників та обставин підготовки підриву Павла Шеремета. Наразі поліцейські перевіряють отримані дані. Аудіозапис направлений на фоноскопічну експертизу", - пояснили в МВС.

Нагадаємо, колишній білоруський силовик торік надав ЗМІ аудіозапис, на якому зафіксоване нібито обговорення КДБістів режиму Олександра Лукашенка вбивства опозиціонерів та незалежних журналістів.

Зокрема, вони говорили про Шеремета. Запис зроблений 2012 року.

Саме цим інформатором зустрічалися українські правоохоронці.

"Крім того, працівники Нацполіції підготували клопотання про надання міжнародної правової допомоги на проведення додаткових слідчих дій на території держав, пов’язаних із оприлюдненим аудіозаписом. Відповідні документи передані на погодження Офісу Генерального прокурора", - додали в міністерстві.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві внутрішніх справ України стверджують, що справа про вбивство журналіста Павла Шеремета не зазнає змін через резонансне розслідування іноземних репортерів. За словами радника міністра Антона Геращенка, розслідування не вплине на статус підозрюваних в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?