У Авакова озвучили попередження усім власникам зброї
Категорія
Україна
Дата публікації

У Авакова озвучили попередження усім власникам зброї

У Авакова озвучили попередження усім власникам зброї
Джерело:  online.ua

Команда очільника Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова офіційно повідомила, що в Україні через корупційну схему розформовано всі підрозділи поліції з контролю над обігом зброї. Саме тому незабаром представники МВС перевірять особові справи усіх власників зброї на законність отримання дозволу. Про це заявив голова Нацполіції Ігор Клименко, передає ONLINE.UA зпосиланням на  пресслужбу відомства.

"Кожна особова справа власника зброї в Україні буде перевірена окремо щодо законності отримання дозволу. Більше двох тисяч дозволів, що були видані з порушеннями, будуть анульовані, а зброю - вилучено", - заявив Ігор Клименко.

Як стверджує очільник НПУ, корупційну схему видачі дозволів на придбання, зберігання та носіння дозволених видів зброї (мисливська вогнепальна нарізна, гладкоствольна зброя і так звані "травмати" - пристрої для відстрілу гумових куль -ред.) вдалося виявити в результаті перевірки Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, яку проводили впродовж 6 місяців.

"Дозволи видавалися з кричущими порушеннями, інколи навіть без участі громадянина, на якого оформлялася зброя. Оголошення про оформлення зброї без документів продажні поліцейські безсоромно розміщували в групах популярних месенджерів", - заявив Ігор Клименко.

Він також наголосив, що серед "замовників" цієї послуги були і працівники правоохоронних органів, і депутати різних рівнів, і представники органів державної влади. За словами глави НПУ, є дані про понад 2 тисячі випадків видачі дозволів на зброю з грубими порушеннями процедури та законодавства, використовуючи підроблені документи.

"Наразі внутрішня безпека Нацполіції викрила дев'ять співробітників поліції, які організували та брали участь у цій схемі. Серед них - посадовці Центрального апарату Національної поліції та працівники у регіонах. Звільнено чотирьох працівників Департаменту превентивної діяльності в центральному апараті поліції. У тому числі - перший заступник начальника профільного департаменту та начальник дозвільної системи поліції. Також звільнено п'ятьох відповідальних співробітників у регіонах", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA,  у Міністерстві внутрішніх справ уточнили певні положення  одного з законопроєктів, яким пропонується легалізувати цивільну вогнепальну зброю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?