У Авакова прокоментували закриття справи проти Джо Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

У Авакова прокоментували закриття справи проти Джо Байдена

У Авакова прокоментували закриття справи проти Джо Байдена
Джерело:  online.ua

Команда глави Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова офіційно заяивла, що поліція України закрила справу проти президента США Джо Байдена на законних підставах. За словами представників відомства, кримінальне провадження припинили у зв’язку із відсутністю складу злочину. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  пресслужбу МВС України.

В офіційній заяві йдеться про те, що правоохоронці зупинили розслідування у справі, де фігурував новий очільник Білого дому, ще 23 вересня 2020 року. Що важливо розуміти, це рішення було ухвалене за декілька місяців до виборів президента Сполучених Штатів.

"Українська поліція правомірно припинила розслідування у справі, де фігурував нинішній Президент США Джо Байден. Кримінальне провадження №62020000000000236 було закрите 23 вересня 2020 року (а це ще за декілька місяців до проведення виборів Президента США) у зв’язку із відсутністю складу злочину.З цим рішенням не погодився заявник Віктор Шокін і його адвокати. Вони звернулися зі скаргою на дізнавача поліції в суд. Детально ознайомившись з матеріалами провадження, 25 лютого 2021 року суд виніс свій вердикт: в задоволенні скарги ВІДМОВИТИ (справа №757/42457/20-к). Поліція закрила справу на законних підставах", - скзано в заяві МВС України.

Як уже згадувалося раніше, у травні минулого року Андрій Деркач оприлюднив записи розмов, які нібито свідчать про вплив тоді ще ексвіцепрезидента США Джо Байдена на колишнього українського главу Петра Порошенка.

"Частина записів стосується нібито виділення США 1 мільярда гривень в обмін на звільнення Віктора Шокіна, адже при ньому прокуратура розслідувала справу Burisma — компанії, де працював син Байдена",- сказано в повідомленні.

Як стверджує сам Шокін, якби йому дозволили залишатися на роботі, він би поставив під сумнів кваліфікацію Хантера Байдена, який був членом ради директорів компанії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава ОГП Ірина Венедіктова заявила, що українські правоохоронні органи не будуть відновлювати розслідування закритих справ, у яких фігурував син президента США Хантер Байден.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?