Венедіктова прокоментувала можливе відновлення розслідування щодо сина Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

Венедіктова прокоментувала можливе відновлення розслідування щодо сина Байдена

Венедіктова прокоментувала можливе відновлення розслідування щодо сина Байдена
Джерело:  online.ua

Очільниця Генеральної прокуратури України Ірина Венедіктова стверджує, що українські правоохоронні органи не будуть відновлювати розслідування закритих справ, у яких фігурував син президента США Хантер Байден. За словами генпрокурорки, вони не втручаються в геополітичні питання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на британське видання  The Independent.

"Це (кримінальні провадження, в яких фігурував Хантер Байден – ред.) розглянули прокурори, і вони виконали свою роботу, і я не бачу підстав зараз починати це знову. Я хочу сказати, що дуже добре, що наша країна не була залучена в американські вибори. Розслідування було розпочато, тому що були подані певні заяви. Питання не в кримінальній юридичній системі тут, це геополітика. Я не хочу залучатися чи робити коментарі щодо міжнародної політики", - заявила Ірина Венедіктова.

Що стосується розслідувань доходів Байдена в Китаї та в Україні й імовірності отримання Києвом прохання здійснити перевірку із цього питання, очільниця ОГП заявила, що у неї немає даних за офіційними каналами і вона не знає, що відбуватиметься в майбутньому.

"Якщо буде розвиток якоїсь ситуації, наша поведінка нічим не відрізнятиметься зараз від тієї, якою вона була перед американськими виборами, коли востаннє порушували це питання", - пообіцяла українська генпрокурорка.

Як уже згадувалося раніше, 2 роки тому в США спалахнув політичний скандал навколо розмови колишнього президента США Дональда Трампа й українського лідера Володимира Зеленського. Деякі медіа почали писати, що ТРамп чинив тиск на Банкову, щоб та розпочала розслідування стосовно Джо Байдена та його сина. Розслідування мало стосуватися ролі Байдена у звільненні генпрокурора України Віктора Шокіна, який розслідував діяльність української компанії Burisma, до якої був причетний Хантер Байден. У травні 2014 року син тодішнього віце-президента США Джозефа Байдена Хантер Байден став членом ради директорів Burisma Limited.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 10 грудня 2020 року в США відкрили справу проти сина нового очільника Білого дому Джо Байдена – Хантера. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?