У США відкрили справу проти сина Байдена — новий президент уже відреагував
Категорія
Політика
Дата публікації

У США відкрили справу проти сина Байдена — новий президент уже відреагував

У США відкрили справу проти сина Байдена — новий президент уже відреагував
Джерело:  online.ua

10 грудня офіційно стало відомо, що в США відкрили справу проти сина нового очільника Білого дому Джо Байдена – Хантера. Згідно з останніми даними, його підозрюють у скоєнні податкових злочинків. Окрім того, вдалося дізнатися, що цю резонансну справу ведуть федеральні прокурори штату Делавер. Такими неочікуваними даними із журналістами поділився сам Байден-молодший. За словами останнього, про відкриття справи він сам дізнався 8 грудня. Син нового американського лідера плекає надію, що розслідування проведуть об'єктивно і готовий доводити, що регулярно платив податки та законно вів свої справи. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Варто звернути увагу на те, що новобраний президент Штатів Джо Байден уже встиг відреагувати на інцидент. Впливовий політик несподівано для всіх заявив, що надзвичайно пишається своїм сином, який "бореться зі складнощами та особистими нападками заради того, щоб стати сильнішим".

Не можна також не згадати про те, що пов'язує Хантера Байдена з Україною. 6 років тому Байден-молодший увійшов до ради директорів української енергетичної компанії Burisma. Її власник був фігурантом низки корупційних розслідувань. Гантер працював у Burisma до квітня 2019 року. Він контролював юридичні справи фірми та отримував зарплату у розмірі 50 тисяч доларів США. Однак у НАБУ заявили, що у справах, які відкрили щодо Burisma, мовиться про порушення упродовж 2010 – 2012 років.

Окрім того, нещодавно американські сенатори, які розслідували ймовірний конфлікт інтересів під час роботи сина Джо Байдена в Україні, офіційно заявили, що робота Хантера Байдена у правлінні компанії Burisma серйозно нашкодила антикорупційній політиці влади Штатів в Україні.

"Роль Хантера Байдена у правлінні Burisma негативно вплинула на зусилля кар’єрних посадовців, які просували антикорупційні заходи в Україні… На жаль, посадовцям США не лишилося іншого вибору, окрім як терпіти "дивність" просування антикорупційного порядку денного в Україні, тоді як син віцепрезидента (Джо Байдена) був членом правління української компанії з корумпованим власником", — сказано в звіті сенаторів США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Джо Байден пояснив, що зробить, щоб перемогти пандемію коронавірусу в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?