У Авакова виступили з терміновою заявою щодо авіакатастрофи Ан-26
Категорія
Україна
Дата публікації

У Авакова виступили з терміновою заявою щодо авіакатастрофи Ан-26

У Авакова виступили з терміновою заявою щодо авіакатастрофи Ан-26
Джерело:  interfax.com.ua

Член команди Арсена Авакова та заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко виступив з важливою заявою - він звернув увагу влади на те, що записи переговорів пілотів літака Ан-26, який зазнав катастрофи під Чугуєвом, необхідно опублікувати, щоб уникнути спекуляції на тему причин аварії. Що важливо розуміти, глава урядової слідчої комісії, віцепрем’єр Олег Уруський офіційно заявив, що чорні скриньки літака Ан-26 Повітряних сил Збройних сил, який розбився увечері 25 вересня на Харківщині, знайшли. Чиновник наголосив, що наразі уже стартував процес їх дешифрування. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю за необхідне опублікувати розмови в кабіні пілотів, розмови між диспетчером і пілотом - ці розмови і так вже є - для того, щоб і родичі загиблих, і суспільство знало, щоб не було різного роду інсинуацій і провокацій. Зараз вкидається інформація, що все одно визнають винними пілотів, не керівництво, що літак погано обслуговувався, а це намагаються приховати. Так ось, якщо розмови в кабіні пілотів - якщо вони збереглися на чорному ящику, а вони повинні бути за регламентом, - якщо ця частина чорних ящиків ціла, то ми повинні почути те, що там було і таким чином буде зведена до мінімуму можливість спекуляції на цій темі", - наголосив Антон Геращенко.

За словами представника МВС, експерти вже розпочали розшифровку бортових самописців літака. Що важливо розуміти, раніше в ефірі одного з телеканалів чиновник офіційно повідомив, що в даний час запису цих переговорів, як і інші записи з бортового самописця ("чорного ящика"), вивчаються експертами.

"У чорних ящиках є записи переговорів пілотів з диспетчерами, є запис того, що говорили диспетчери, що говорили пілоти в кабіні в останні секунди перед трагедією і також запис технічних параметрів роботи двигунів планера літака", - наголосив Антон Геращенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Дмитро Разумков заявив,  що на годині запитань до уряду у парламенті у п’ятницю, 2 жовтня, щодо катастрофи літака з курсантами 25 вересня заслухають віцепрем’єра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?