У Байдена назвали орієнтовні терміни передачі Україні F-16
Категорія
Політика
Дата публікації

У Байдена назвали орієнтовні терміни передачі Україні F-16

У Байдена назвали орієнтовні терміни передачі Україні F-16
Джерело:  online.ua

За словами речника Ради нацбезпеки США при Білому домі Джона Кірбі, ймовірно вже до кінця цього року Україна отримає від західних партнерів винищувачі F-16, однак вони навряд-чи кардинально вплинуть на ситуацію на полі бою.

Джерело:  FOX News

Що відомо про терміни отримання F-16 Україною 

F-16 будуть поставлені в Україну, ймовірно, ближче до кінця року. Але, за нашою оцінкою, одні F-16 не зможуть внести зміни. Їм справді найбільше необхідна артилерія. І тому президент США прийняв непросте рішення про передачу касетних боєприпасів. Вони вистрілюють у тисячі, - зазначив Кірбі.

Представник Білого дому підкреслив, що у першу чергу, Україна потребує більше артилерійських систем, амуніції, систем ППО та бронетехніки, зокрема, танків і БМП.

По всіх цих пунктах ми надали неймовірну кількість допомоги і, відверто кажучи, з безпрецедентною швидкістю. Це чотири напрямки, які їм потрібні. Якщо ви подивіться на пакети допомоги, як той, що ми оголосили вчора, - і буде ще один найближчим часом - ви побачите, що ми дійсно намагаємося надати їм ці можливості, - наголосив Кірбі.

Він також додав, що постачання літаків будуть ефективні лише в комплексі з іншою зброєю, яка потрібна для ЗСУ.

Що відомо про перспективи військової допомоги Україні від США 

За словами речниці Міноборони США Сабріни Сінгх, США збільшуватимуть кількість пакетів військової допомоги Україні.

Ми продовжимо надавати більше пакетів у міру того, як просуватимемося далі, - зазначила представниця Пентагону.

За її словами, США націлені на подальше забезпечення України додатковими пакетами допомоги у сфері безпеки та оборони.

Наша увага сфокусована на Україні, на тому, що ми можемо зробити, щоб допомогти Україні в цій боротьбі зараз і як ми можемо продовжувати підтримувати її у довгостроковій перспективі, - пояснила Сінгх.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?