У Байдена визнали остаточний провал армії РФ у Бахмуті і назвали втрати
Категорія
Україна
Дата публікації

У Байдена визнали остаточний провал армії РФ у Бахмуті і назвали втрати

У Байдена визнали остаточний провал армії РФ у Бахмуті і назвали втрати
Джерело:  online.ua

За словами речника Ради нацбезпеки США Джона Кірбі, наступ злочинної армії РФ у Бахмуті провалився. За минулий рік у боях за місто загинуло близько 20 тис російських військових.

Джерело:  Sky News

Що відомо про втрати армії та поразку у Бахмуті 

Кірбі зазначив, що тільки протягом п'яти останніх місяців бойових дій злочинна російська армія втратила 100 тис військових.

Речник Ради нацбезпеки США підкреслив, що наступ росіян на Донеччині загальмував і зазнав поразки.

Яка наразі ситуація у Бахмуті

За словами аерозвідників  28-ї ОМБ імені Лицарів Зимового Походу Дмитра та Івана, злочинна російська армія робить усе, аби захопити Бахмут до 9 травня, однак всі їхні спроби зазнають провалу через потужну оборону українських військових.

Коментуючи пропагандистську заяву ватажка "вагнерівців" про нібито снарядний "голод" у окупантів, військові ЗСУ зазначили, що на окремих напрямках в окупантів дійсно спостерігається дефіцит боєприпасів.

Але там, де їм треба щось зробити, вони битимуть дуже довго і не влучно... Але через те, що у них достатньо цих снарядів, вони можуть засипати просто кількістю, - зазначають військові.

Логістика у ЗСУ в Бахмуті не перервана завдяки дронам, додали воїни.

Водночас росіяни продовжують перекидати підкріплення і снаряди вночі, але після ударів HIMARS роззосереджуються.

Водночас у російських окупантів немає можливості зміцнювати захоплені позиції у Бахмуті, оскільки ЗСУ ведуть регулярний по них вогонь, поділились бійці.

Як тільки вони (росіяни) починають щось укріплювати, одразу завдається вогневе ураження, - зазначають військові.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?