У Байдена звернулися з таємним проханням до команди Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

У Байдена звернулися з таємним проханням до команди Путіна

У Байдена звернулися з таємним проханням до команди Путіна
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена таємно попросила російськиу владу не публікувати письмову відповідь Білого дому на російські вимоги щодо "гарантій безпеки".

Джерело:  The Washington Post  з посиланням на своїх інсайдерів

Вашингтон просив Росію не публікувати письмову відповідь щодо "гарантій безпеки"

Офіційні особи США попросили своїх російських колег зберегти документ у секреті, але високопосадовець Держдепартаменту визнав, що Кремль може вирішити опублікувати його після того, як Сполучені Штати надішлють його наступного тижня, - йдеться в повідомленні.

Як стверджує один із представників Державного департаменту, письмова відповідь команди Джо Байдена включатиме пропозиції офіційного Вашингтона з безпеки та продемонструє зацікавленість Білого дому у продовженні діалогу.

Джо Байден (фото — flickr.com)

Попри те, що письмова відповідь, як і раніше, не відповідає вимогам офіційної Москви згорнути політику відкритих дверей НАТО, американська влада переконана, що лист, який може бути прочитаний безпосередньо очільником Кремля Володимиром Путіним, як і раніше, має сенс.

У Росії є одна людина, яка приймає рішення, і це президент Путін. Якщо це дозволить людині, яка приймає остаточне рішення в Росії, розглянути ці ідеї та вирішити, чи рухатись далі, то це в наших інтересах, — наголосив один із інсайдерів видання.

Як стверджує російський дипломат Сергій Лавров, 21 січня його колега Ентоні Блінкен заявив, що Штати наступного тижня дадуть письмову відповідь Кремлю на його вимоги щодо так званих "безпекових гарантій".

Після переговорів з Лавровим Блінкен заявив, що РФ ще може переконати світ не словами, а діями, у відсутності планів захоплювати Україну. Він нагадав, що у випадку будь-якого вторгнення в Україну США запровадять жорсткі заходи проти РФ, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?