У Bellingcat показали злочинців, які катують людей в донецькому концтаборі Ізоляція
Категорія
Україна
Дата публікації

У Bellingcat показали злочинців, які катують людей в донецькому концтаборі Ізоляція

У Bellingcat показали злочинців, які катують людей в донецькому концтаборі Ізоляція
Джерело:  online.ua

Розслідувачі міжнародної організації Bellingcat встановили особи громадян РФ, які "керують" донецькою в'язницею Ізоляція і катують людей, які потрапили в полон до бойовиків так званої "ДНР". Фото військових злочинців показав журналіст і колишній бранець Ізоляції Станіслав Асєєв в Facebook. Всі ці особи, як стало відомо з розслідування, причетні до жорстоких тортур, побоїв, принижень людської гідності. Асєєв сподівається, що оприлюднених даних тепер вистачить, щоб Росії були офіційно пред'явлені претензії за порушення законів і звичаїв ведення війни, передає ONLINE.UA.

Куратором Ізоляції є Юрій Кривонос, 1978 року народження, відомий під позивним "Товстий". Правою рукою Кривоноса і одним з "старших" по зміні наглядачів в концтаборі явялется Володимир Бутенко, 1980 року народження, позивний "Бут". Наглядач Ізоляції - Руслан Єремичев, 1979 року народження, позивний "Єрмак". Його характеризують його як "головного любителя молодих дівчаток" в терористичному концтаборі.

"Ви увійшли в саму ганебну сторінку історії як військові злочинці за 40 тисяч рублів зарплати і палку ковбаси, яку віджимають на" Ізоляції "у полонених з передачек. Я 28 місяців слухав, як ви б'єте жінок в сусідніх камерах, змушуєте співати пісні під тортури і затягуєте людей з електроопіками в камери, де вони і далі повинні "тримати стіну плачу". Вам всім було дуже смішно. Тепер посміємося ми ", - звернувся Асєєв до викритих злочинців.

Він висловив надію, що найближчим часом на рівні ТКГ і МЗС будуть пред'явлені претензії Москві з приводу цих катів, які знущалися над десятками українців.

Як відомо, концтабір Ізоляція з камерами для тортур бойовики облаштували на території колишнього заводу. Там вони незаконно позбавляють свободи людей, яких утримують у нелюдських умовах, катуючи електричним струмом, принижуючи і б'ючи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що колишній український військовий, який був звільнений з ворожого полону під час обміну, розповів про звірства і тортури, яким його піддавали бойовики в тюрмі. Він зізнався, що досі відчуває травматичні кризи після нескінченних знущань в полоні бойовиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?