У Білому домі анонсували переговори Байдена та Сі Цзіньпіна
Категорія
Політика
Дата публікації

У Білому домі анонсували переговори Байдена та Сі Цзіньпіна

У Білому домі анонсували переговори Байдена та Сі Цзіньпіна
Джерело:  online.ua

Представники Білого дому анонсували проведення телефонної розмови між президентом США Джо Байденом та китайським лідером Сі Цзіньпіном. 

Джерело:  NBC News

Що відомо про переговори Байдена і Сі Цзіньпіна 

Зазначається також, що представники адміністрації Байдена працюють над проведенням зустрічі міністра торгівлі Джини Раймондо і міністра фінансів Джанет Єллен з колегами з КНР.

Переговори між двома урядами через посольства тривають у звичайному режимі.

При цьому наголошується, що переговори між військовими двох країн припинені, попри неодноразові прохання Вашингтона.

І понад 100 каналів зв'язку між різними урядовими міністерствами та відомствами не працюють, позбавляючи кожну сторону механізмів, здатних розрядити дрібні розбіжності та суперечки, - зазначається у матеріалі видання.

Зеленський розповів нові подробиці переговорів з Сі Цзіньпіном 

У нас відбулася важлива розмова. Що стосується майбутніх зустрічей - про це не говорили, - зазначив глава держави.

Зеленський підкреслив, що під час розмови із лідером КНР обговорювались питання ядерної безпеки та спроб Росії в черговий раз зірвати зернову угоду.

Зеленський додав, що також закликав лідера Китаю долучитися до повернення українських дітей, яких Росії незаконно вивезла на свою територію.

Ми говорили про те, що у сучасній війні Росії проти України Україна хотіла б, щоб всі держави розуміли будь-які ризики постачання будь-яких видів зброї для РФ. Я почув позитивну відповідь у цьому сенсі, - розповів Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?