Зеленський провів телефонну розмову із Сі Цзіньпіном
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський провів телефонну розмову із Сі Цзіньпіном

Зеленський провів телефонну розмову із Сі Цзіньпіном
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі своїм китайським колегою Сі Цзіньпіном. Це перша телефонна розмова між ними з початку вторгенння РФ.

Джерело: Володимир Зеленський

Зеленський та Сі Цзіньпін провели розмову

У мене була довга та змістовна телефонна розмова з главою Китаю Сі Цзіньпіном. Вірю, що цей дзвінок, а також призначення посла України в КНР дадуть потужний поштовх для розвитку наших двосторонніх відносин, - написав Зеленський.

Речник Зеленського Сергій Никифоров повідомив, що розмова тривала майже годину.

У МЗС КНР повідомили, що Китай направить до України та сусідні країни свого спецпредставника з євразійських справ для проведення "поглибленого спілкування з усіма сторонами з питань політичного врегулювання конфлікту".

Також там додали, що Пекін "послідовний і чіткий у своїй готовності розвивати китайсько-українське стратегічне партнерство" і що "обом сторонам необхідно продовжувати традицію взаємної поваги та щирості".

24 лютого 2023 року Зеленський повідомляв про бажання провести двосторонню зустріч з президентом Китаю.

Щодо мирного плану Китаю, то Зеленський не вважає ці пропозиції мирним планом, проте бачить в ньому позитивні пункти.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?