В ЄС відреагували на ідею Макрона про автономію від США
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС відреагували на ідею Макрона про автономію від США

В ЄС відреагували на ідею Макрона про автономію від США
Джерело:  online.ua

За словами очільника Європейської ради Шарля Мішеля, у Євросоюзі дедалі більше схиляються до ідеї французького лідера Еммануеля Макрона щодо "стратегічної автономії" від США.

Джерело:  Politico

Лідери ЄС частково підтримують ідею автономії від США

Як стверджує Мішель, позицію президента Франції не можна вважати ізольованою у блоці.

Окрім того, політик визнав, що пропозиція Макрона є відображенням усе більшої зміни настроїв у Європейському Союзі.

Глава Євроради підтвердив, що відбувся суттєвий прорив у питанні стратегічної автономії, якщо порівнювати з ситуацією, яка була декілька років тому.

Що стосується питання відносин зі Сполученими Штатами, то зрозуміло, що на переговорах у Європейській раді можуть бути нюанси і делікатні питання. Деякі європейські лідери не говорили б так, як Еммануель Макрон... Я думаю, що багато хто справді думає так, як Еммануель Макрон, – додав він.

За словами Шарля Мішеля, він не відмовляється від ідеї більш тісної розбудови відносин між Євросоюзом та Штатами, однак не хоче, щоб офіційний Брюссель робив абсолютно все, що йому каже робити Білий дім.

Що відомо про пропозицію Макрона щодо США

Як уже згадувалося раніше, французький лідер Еммануель Макрон після візиту до Китаю виступив із неочікуваною заявою про те, що Європейський Союз повинен будувати "стратегічну автономію", не наслідувати в усьому США і не дати себе втягнути у "кризи, які не є нашими".

Після цих слів президент Франції потрапив під шквал критики, а політичні експерти попередили про шкоду для України на тлі війни з Росією.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?