У Білорусь повернулися носії "Кинджалів" російські МіГ-31 та літак А-50у — Генштаб
Категорія
Україна
Дата публікації

У Білорусь повернулися носії "Кинджалів" російські МіГ-31 та літак А-50у — Генштаб

У Білорусь повернулися носії "Кинджалів" російські МіГ-31 та літак А-50у — Генштаб
Джерело:  online.ua

На білоруські аеродроми повернулися російські винищувачі МіГ-31, які є носіями гіперзвукових ракет "Кинджал", та військовий літак далекого радіолокаційного виявлення А-50у.

Джерело: брифінг Сил безпеки та оборони

Росіяни повернули свої винищувачі до Білорусі

Росіяни продовжують переміщення озброєнь та військової техніки до білорусі — цього тижня противник перекинув на аеродром у Мачулищах винищувачі МіГ-31К, які можуть нести гіперзвукові ракети «Кинджал», а також літак далекого РЛС-виявлення А-50У, – повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов.

Військовий додав, що такі дії ворога свідчать про нарощування можливості завдавати авіаційних ударів по території України.

Водночас на території Білорусі поки немає необхідної кількості російської авіації, щоб здійснити сухопутні наступальні дії.

Генштаб не виключає, що Білорусь готується до війни проти України

З урахуванням наявних даних можна зазначити, що наразі ймовірність проведення наступальної операції з території республіки білорусь залишається низькою, - заявив Олексій Громов.

Водночас він додав, що на території Білорусі з середини жовтня триває нарощування російської військової техніки та солдатів.

Зокрема, у межах розгортання регіонального угруповання союзної держави проходять підготовку російські підрозділи другої мотострілецької дивізії та першої танкової армії західного військового округу.

Таким чином кремль використовує офіцерський склад та полігонну інфраструктуру білорусі для відновлення боєздатності існуючих, а також підготовки новостворених підрозділів збройних сил російської федерації, - наголосив військовий

Також генерал розповів, що прикордонний державний білоруський комітет до 1 березня 2023 року продовжив обмеження на в’їзд та перебування громадян у прикордонній смузі в районах Гомельської області на кордоні з Київською та Чернігівською областями.

Крім цього, за його даними, у прикордонних районах Брестської області минулого тижня відбувалися агітаціні заходи щодо вступу до лав підрозділів територіальної оборони Білорусі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?