У Білорусі почалася раптова перевірка боєготовності за наказом Лукашенка
Категорія
Світ
Дата публікації

У Білорусі почалася раптова перевірка боєготовності за наказом Лукашенка

У Білорусі почалася раптова перевірка боєготовності за наказом Лукашенка
Джерело:  online.ua

13 грудня Міноборони Білорусі заявило про початок раптової перевірки боєготовності військ за наказом самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

Джерело: Міноборони Білорусі

У Білорусі почали раптову перевірку боєготовності військ

У Міноборони Білорусі заявили, що заходи матимуть комплексний характер.

Військам належить у найкоротші терміни висунутись у призначені райони, здійснити їхнє інженерне обладнання, організувати охорону та оборону, а також навести мостові переправи через річки Неман та Березина.

Вказано, що у цей період заплановано пересування військової техніки та особового складу, тимчасове обмеження руху громадян і транспорту окремими дорогами загального користування та ділянками місцевості.

Моніторинговий проєкт "Беларускі Гаюн" підкреслює, що річки Неман та Березина не знаходяться поряд з Україною.

  • р. Неман протікає у північно-західній частині країни, на територіях Мінської та Гродненської обл. і далі йде до Литви;

  • р. Березина повністю знаходиться на території Білорусі та протікає у 4-х областях: Вітебській, Мінській, Могилівській та Гомельській.

Найближча точка цієї річки до кордону з Україною — це її гирло, яке знаходиться у селі Берегова Слобода (Речицький район, Гомельської області). І навіть із тієї точки до кордону з Україною ще 80 км.

Там показали розташування річок на території Білорусі й полігони, що знаходяться поблизу цих річок.

Фото: t.me/Hajun_BY

12 грудня Беларускі Гаюн повідомив, що російську техніку в Білорусі переміщують в район Брестського полігону. Це черговий етап бойового злагодження так званого спільного регіонального угрупування військ РФ і Білорусі.

Ближче до кордону з Україною переміщають 24 одиниці військової техніки: танки Т-80, мінометну батарею, машини зв'язку, інженерну техніку.

Станом на ранок 13 грудня, за зведенням Генштабу ЗСУ, на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?