У Білорусі почалися обшуки у всіх засуджених в останні три роки
Категорія
Світ
Дата публікації

У Білорусі почалися обшуки у всіх засуджених в останні три роки

У Білорусі почалися обшуки у всіх засуджених в останні три роки
Джерело:  online.ua

Правоохоронні органи Білорусі зараз здійснюють обшуки у громадян, які були засуджені або покарані за політичними адміністративними статтями в період з 2020 по 2023 рік.

Джерело: правозахисний центр "Вясна"

Білоруські правоохоронці здійснюють обшуки у громадян

Наразі в Білорусь здійснюються обшуки у ексзасуджених або підданих покаранню за політичними адміністративними статтями з 2020 по 2023 рік.

За попередніми даними, щонайменше 10 осіб було затримано внаслідок проведення обшуків правоохоронними органами. Після обшуків цих людей було відправлено до слідчого ізолятора КДБ.

Причина тому, ймовірно, - ситуація із літаком А-50.

Що відомо про підрив А-50

26 лютого відбулися два вибухи в Мачулищах, внаслідок яких було пошкоджено ДРЛО А-50У ВКС РФ (RF-50608), передня та центральна частини літака, а також авіоніка та радіолокаційна антена отримали пошкодження. Інформація про це надійшла від BYPOL.

За кілька днів після інциденту пропагандисти почали демонструвати, що літак перебуває у робочому стані.

Для цього вони опублікували невелике відео, де показано виключно рулювання ДРЛО, що не є доказом того, що у літака не пошкоджена антена радарного комплексу "Джміль", що обертається.

Крім того, всі ракурси зйомки тільки знизу та збоку, що не дозволяє розглянути його зверху в деталях (говорячи про ті місця, які могли бути пошкоджені).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?