У Білорусі прийняли несподіване рішення по окупованому Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

У Білорусі прийняли несподіване рішення по окупованому Криму

У Білорусі прийняли несподіване рішення по окупованому Криму
Джерело:  online.ua

Білоруська авіакомпанія "Бєлавіа" не буде здійснювати польоти в окупований Крим. Рішення переглянуть, коли білоруська влада офіційно визнає український півострів "російським".

Джерело: РБК

Гендиректор Бєлавіа Ігор Чергінець нагадав, що компанія здійснювала рейси до Криму до окупації, але і вони були з перервами. Літаки відправляли, коли виникав попит пасажирів і компанію влаштовували тарифи кримським аеропортів.

"Буде політичне рішення - будемо дивитися. Тут є ще комерційні питання. Якщо подивитися на історію польотів Бєлавіа до Криму - в той час це український Крим - ми виконували польоти з перервами: то літали, то не літали. То були пасажири, то не будо пасажирів . То в аеропорту ціни підняли - ми не літаємо. Знизили - літаємо ", - озвучив Чергінець рішення Бєлавіа по польотах в окупований Крим.

Путін і Лукашенко домовилися про відкриття нових рейсів Бєлавіа в міста Росії

Напередодні президент Росії Володимир Путін і самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на неформальній зустрічі в Сочі домовилися про відкриття нових рейсів "Бєлавіа" в російські міста. Таким чином Путін вирішив допомогти Лукашенко знизити втрати після того, як Євросоюз і Україна припинили авіасполучення з Білоруссю після примусової посадки лайнера Ryanair в Мінську під приводом замінування заради арешту опозиційного журналіста Романа Протасевича.

До цього спікер підконтрольного Кремлю "держради Криму" Володимир Константинов запропонував Білорусі відкрити авіасполучення з окупованим Кримом. Він вважає, що зараз саме час для Лукашенко остаточно визначитися зі своїми геополітичними позиціями і визнати "російський статус" українського Криму.

Кремль прокоментував запуск рейсів з Білорусі в Крим

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков запевняє, що запуск рейсів з Білорусі в окупований Крим Путін і Лукашенко не обговорювали. При цьому він підтвердив, що вони домовилися про розширення географії польотів "Бєлавіа" в міста Росії, але без згадки Криму.

"Це треба у" Бєлавіа "питати. Це не російська компанія", - відповів Пєсков на запитання, чи буде "Бєлавіа" літати до Криму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?