У Білорусі режим Лукашенка засудив двох українців
Категорія
Світ
Дата публікації

У Білорусі режим Лукашенка засудив двох українців

У Білорусі режим Лукашенка засудив двох українців
Джерело:  online.ua

15 грудня офіційно стало відомо, що Брестський обласний суд Білорусі позбавив волі за нібито "агентурну діяльність" двох громадян України Михайла Столярчука та Дмитра Гудика. 

Джерело:  правозахисний центр "Вясна"

У Білорусі засудили двох українців за нібито шпигунство на користь України

Як вдалося дізнатися білоруським правозахисникам, 24 листопада українських громадян Михайла Столярчука та Дмитра Гудика засудили до 6 і 5 років позбавлення волі, відповідно.

Білоруське обвинувачення стверджує, що українці збирали дані про військову техніку та об’єкти в Білорусі за завданням Служби безпеки України. Згідно з обвинуваченням за ст. 358-1 ККУ (агентурна діяльність) вони нібито за завданням СБУ з 2018 року збирали дані про військову техніку та об’єкти в Білорусі, - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що засуджених громадян України затримали на КПП "Макрани" Брестського району, коли вони їхали рейсовим автобусом "Львів-Брест".

Дата затримання невідома, однак правозахисники припускають, що це сталося на початку 2022 року.

Окрім того, наголошується, що разом з ними був затриманий ще один чоловік - Ігор Дірко, якого просто депортували з Білорусі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?