У Білорусі зробили несподівану заяву про нафту з РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Білорусі зробили несподівану заяву про нафту з РФ

У Білорусі зробили несподівану заяву про нафту з РФ

Російська нафта знову почала поступати до білоруських підприємств. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Економічну правду".

За словами очільника концерну "Білнафтохім" Володимира Сизова, у суботу, 4 січня, Мінськ та Москва узгодили постачання нової партії нафти, першої після припинення.

У той же день Білорусь мала отримати нафту для ВАТ "Нафтан" та Мозирського НПЗ. Ця продукція закуповується без урахування премії постачальника.

Російська компанія "Транснефть" проінформувала про отримання заявки на придбання білоруською стороною 133 тисяч тонн нафти.

"Нафта з Росії надходить на ВАТ "Нафтан", після відновлення поставок з 17 години 4 січня на підприємство надійшло 26,5 тисяч тонн нафтової сировини. НПЗ зберігає мінімальне завантаження", - підкреслили у "Білнафтохім".

Аналогічно з тим нафтопереробний завод у Мозирі ще не отримував нафтопродуктів з РФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, з 1 січня влада Росії припинила експорт нафти у Білорусь. Напередодні Нового року президенти країн Володимир Путін та Олександр Лукашенко провели телефонну розмову. Після її завершення білоруський лідер розпорядився знайти альтернативні джерела ресурсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?