У Болгарії фермери планують протести через зняття бану на зерно з України
Категорія
Світ
Дата публікації

У Болгарії фермери планують протести через зняття бану на зерно з України

У Болгарії фермери планують протести через зняття бану на зерно з України
Джерело:  online.ua

В Болгарії фермери готуються до протестів по всій країні через відмову від бану щодо українського зерна. Прем'єр-міністр Ніколай Дєнков порівняв їх з "терористами" та відмовився від зустрічі з ними.

Джерело:  БНР

Фермери готують блокади у Болгарії

Прем’єр Болгарії наголосив, що твердження фермерів про нібито відсутність підтримки з боку держави є "абсолютно неспроможними".

Представники сектору… не можуть зі зневагою ставитися до європейських вимог з огляду на те, що трактори, якими вони хочуть перекрити дороги, куплені за європейські кошти; вони не можуть казати, що Європа їх не цікавить, коли більша частина коштів, які вони отримують у вигляді субсидій і допомоги, є європейськими, – заявив він.

Окрім цього Дєнков порадив виробникам зерна відмовитися від європейських коштів, а потім забороняти українські товари.

 Я не веду переговорів із терористами, – сказав прем’єр Болгарії на відмову фермерів від зустрічі з ним.

Слова урядовця засудив Болгарський союз фермерів, стверджуючи, що останні 100 днів з ними відмовлялись зустрічатись, й підкресливши, що їхні протести є реалізацією конституційного права кожного громадянина.

Імпорт українського зерна

Європейська комісія скасувала обмеження щодо імпорту українського зерна з 16 вересня.

Варшава вимагає продовження цієї заборони, а якщо цього не станеться, то погрожує ввести одностороннє ембарго.

Як заявляє українська влада, одностороннє продовження заборони порушить правила спільного ринку та Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Після цього прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Варшава самостійно запровадить ембарго на українське зерно попри скасування бану Єврокомісією. Зокрема про продовження ембарго повідомили Угорщина й Словаччина.

Водночас Румунія погодилась на компроміс Єврокомісії щодо імпорту українського зерна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?