У Бразилії звільнили міністра, який закликав до карантину - подробиці скандалу
Категорія
Світ
Дата публікації

У Бразилії звільнили міністра, який закликав до карантину - подробиці скандалу

У Бразилії звільнили міністра, який закликав до карантину - подробиці скандалу
Джерело:  online.ua

Бразильський президент Жаїр Болсонару під час епідемії коронавірусу COVID-19 звільнив очільника МОЗ Луїса Енріке Мандетту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

За даними медіа, поміж двома топ-посадовцями тривав жорсткий конфлікт. Міністр закликав до введення жорстких обмежувальних заходів на тлі пандемії. Зокрема, закликав до соціальної дистанції.

Водночас державний лідер публічно висловлював сумнів у необхідності обмежень. На тлі епідемії рейтинг Мандетти зростав, а Болсонару втрачав популярність.

Згідно із заявою президента, звільнення узгодили обидві сторони. Він пояснив відмову від жорстких заходів бажанням зберегти робочі місця для населення.

Нещодавно Болсонару порівнював COVID-19 зі звичайним грипом та називав ситуацію істерією, яку роздмухують журналісти.

Станом на 17 квітня у світі зареєстрували понад 2,1 мільйона інфікованих. У Бразилії їх майже 31 тисяча та близько 2 тисяч смертей.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Японії вирішили надати фінансову підтримку усім громадянам на тлі поширення коронавірусу COVID-19. За даними агентства Bloomberg, йдеться про виплату сум у 100 тисяч єн. Сьогодні це становить близько 926 доларів США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?